Over ons

Het architectuur- en adviesbureau Erfgoed en Visie bv is een energiek bureau met een passie voor erfgoed dat zich sinds de oprichting specialiseerde in restauratie- en erfgoedprojecten. Het bureau streeft bij de advisering en begeleiding van dergelijke projecten een integrale monumentenzorg na waarbij het erfgoed niet alleen wordt bewaard, onderhouden en gerestaureerd, maar ook wordt ontsloten en zinvol functioneert in de actuele en toekomstige samenleving. Verder positioneert Erfgoed en Visie bv zich in een nichemarkt waarbinnen het een toekomstgerichte visie heeft en zich steeds tracht verder te ontwikkelen tot een gerenommeerd en uniek bureau binnen de erfgoedsector. 

Erfgoed en Visie bv heeft reeds jarenlange ervaring met een grote verscheidenheid aan restauratie- en erfgoedprojecten waarbij deze projecten op een creatieve manier en door een continue, rechtstreekse dialoog tussen ontwerper en opdrachtgever, zowel op maat van het gebouw als op maat van de opdrachtgever worden uitgewerkt. U kan bij ons terecht voor zowel architectuuropdrachten als voor advies- en onderzoeksprojecten. 

Onze kantoren zijn gesitueerd in twee beschermde monumenten: de Nationale Bank in Antwerpen en in de boswachterswoning van Kasteel de Renesse in Malle. Elke dag hebben wij het voorrecht te mogen ervaren wat werken en leven in ‘erfgoed’ écht betekent! Wees welkom om onze bijzondere werkplekken te komen ontdekken!Team

Het architectuur- en adviesbureau bestaat uit een uitgebreid team van (ir) architecten, interieurarchitecten, bouwhistorici en administratieve medewerkers. De meerderheid van het team heeft een specifieke opleiding monumentenzorg gevolgd. Door multidisciplinair te werken kunnen wij steeds een team op maat van een project samenstellen. Openheid en directe communicatie dragen wij hoog in het vaandel. 

Erfgoed en Visie, is sinds 1 januari 2019 aangesloten bij de experten van United Experts Group. Zo komt Erfgoed en Visie terecht in het kennisnetwerk met diverse expertisen en complementaire skills. Een logische stap aangezien Erfgoed en Visie haar dienstverlening op een hoger niveau kan tillen binnen de werking van United Experts GroupOntdek hier ons team


Ontwikkelingen

  • Sinds 2019 maakt Erfgoed en Visie deel uit van het kennisnetwerk van United Experts Group. Deze adviesgroep brengt bedrijven met diverse expertises en complementaire skills samen. Elke onderneming bewaart zijn eigen karakter, maar samen delen we dezelfde waarden en principes: ons DNA.

  • In 2021 versterkt onze architect Kurt Loomans de Raad van Bestuur van Erfgoed en Visie.