Energie en verduurzamingsadvies

Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

Je pand duurzaam verbeteren? Het architectuurhistorisch karakter behouden? Erfgoed en Visie geeft je het nodige advies. Met de nieuwe adviestool "EVA", wat staat voor Energie en VerduurzamingsAdvies voor erfgoedprojecten, begeleiden we je naar het doordacht verduurzamen van jouw pand met erfgoedwaarde. 


Erfgoedgebouwen vragen gespecialiseerd advies en maatwerk

Het implementeren van duurzaamheidsingrepen is voor erfgoedpanden vaak een uitdaging. Standaardtoepassingen zijn vaak niet mogelijk of wenselijk, waardoor dit soort pand gespecialiseerd advies en maatwerk vereist. 

Om jou als eigenaar van een erfgoedpand in deze uitdaging te ondersteunen, biedt Erfgoed en Visie Energie en VerduurzamingsAdvies voor erfgoedprojecten (EVA) aan. De adviestool werd ontwikkeld samen met het Nederlands ingenieursbureau De Groene Grachten op basis van kennis en data die ze de afgelopen tien jaar verzamelden in meer dan duizend projecten.


Het adviesrapport rond energie en verduurzaming

Je krijgt een adviesrapport waarin de duurzame mogelijkheden in en rond je gebouw in kaart worden gebracht. In het advies worden de mogelijkheden afgetoetst aan de technische haalbaarheid en juridische kaders, en reiken we de financieringsmogelijkheden aan voor de voorgestelde maatregelen. 


Wat biedt het Energie en Verduurzamingsadvies?

  • Energetische en duurzame maatregelen, afgestemd op de aanwezige erfgoedwaarden en jouw ambities als opdrachtgever. De maatregelen gaan van quick wins tot meer ingrijpende maatregelen.

  • Integrale benadering: bouwtechnisch en installatietechnisch advies. 

  • Voordelen en aandachtspunten voor de geadviseerde maatregelen.

  • Inschatting van de investeringskosten en terugverdientijd.

  • Opsomming van subsidiemogelijkheden voor jouw pand.

  • Een overzicht van geldende wetgevingen waar rekening mee gehouden moet worden, alsook eventuele toelatingen en vergunningen


Met het adviesrapport krijg je dus een beeld van de duurzame mogelijkheden die je gebouw biedt en hou je dat aanpakt. 

Interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan via eva@erfgoed-en-visie.be